Servicii de consultanţă fiscală

Serviciul de consultanţă fiscală oferită de către echipa ContaDB, vine în ajutorul întreprinzătorilor în perioada controalelor fiscale şi în orice moment când e nevoie de clarificări, asistență şi informare privind legislaţia fiscală din România.

Venim cu un set de soluţii utile pentru afacerea dumneavoastră, considerând serviciul de consultanţă fiscală una dintre priorităţi şi un instrument de diminuare a riscurilor fiscale. Cu toate schimbările şi revizuirile succesive, legislaţia fiscală este una foarte complexă şi presupune o abordare amănunțită, iar interpretările greşite şi nerespectarea legilor pot afecta mersul afacerii. Cu noi, acest lucru nu va mai fi o problemă, deoarece veţi beneficia de suport continuu în chestiuni ce țin de fiscalitate.

  • Veți fi la curent cu cele mai recente modificări ale legislației
  • Primiți răspunsuri clare şi exacte la toate intrebările fiscale
  • Vom asigura asistență şi mersul corect al controalelor fiscale

Consultanță privind optimizarea fiscală

Indiferent de nivelul de dezvoltare al afacerii dumneavoastră, consultarea unui expert fiscal este o necesitate constantă, ținând cont de complexitatea legislaţiei şi mai ales, de importanţa ei.

Optimizarea fiscală reprezintă folosirea de metode legale pentru a plăti cât mai puține taxe și impozite, a reduce povara fiscală. Recomandăm utilizarea de soluții de optimizare fiscală în orice moment din viața unei afaceri: la înființare, pe parcursul activităților curente, transfer sau ieșire din afacere.

Specialiștii noștri îți vor oferi soluții optime, personalizate, pentru ca afacerea ta să prospere și pentru a scuti, reduce sau amâna costurile fiscale ce apar.

Avem o experienţă vastă şi cunoştinţele necesare în multe domenii de activitate, astfel  încât vă putem asigura cu informaţii utile, cu noile detalii şi cu schimbările din legislație. Personalul companiei dvs. va fi instruit şi la curent cu cele mai importante aspecte ale modului de întocmire al documentelor şi va cunoaște și alte elemente birocratice.

Servicii în domeniul fiscal

Serviciile noastre de asistența în timpul inspecțiilor fiscale includ, printre altele:

  • Analiza sau pregătirea documentației ce urmează să fie pusă la dispoziția autorităților
  • Analiza prevederilor fiscale aplicabile şi evaluarea tratamentului  fiscal aplicat
  • Pregătirea argumentelor ce susțin punctul de vedere al clientului
  • Pregătirea contestației scrise
  • Reprezentarea clientului în  fața autorităților fiscale şi pledarea cauzei clientului

Vă ajutăm să economisiți timpul şi resursele alocate în mod normal pentru activități obligatorii precum: pregătirea şi depunerea declarațiilor fiscale, soluționarea solicitărilor autorităților fiscale locale şi reprezentare pe parcursul inspecțiilor fiscale.

Depunerea declarațiilor o facem ”online” pe serverele instituțiilor, fără ca dumneavoastră să vă deplasați la sediul nostru. Confirmarea scrisă cu numarul de înregistrare primit la depunerea declarației vă este transmis prin email.
.

Vom face analiza amanuntita a pozitiei fiscale a firmei dvs. prin revizuirea declaratiilor fiscale precum si documentele in baza carora aceste declaratii s-au intocmit, prin revizuirea inregistrarilor contabile pentru cele mai importante tranzactii, astfel incat sa reduceti potentialele riscuri si sa descoperiti noi oportunitati de optimizare a costurilor fiscale.

Vă ajutăm în întreg procesul pentru obținerea certificatului de înregistrare în scopuri de TVA (întocmirea întregului dosar şi depunerea lui la ANAF). Avem 100% rată de succes în obținerea codului de TVA, atât prin procedura veche (cu formularul 088), cât şi prin procedura nouă, valabilă din 1 februarie 2017. Înscrierea în Registrul Operatorilor Intracomunitar se face automat de către ANAF, după înregistrare în scopuri de TVA

Cine suntem

ContaDB pune la dispoziție ce peste 15 ani de experiență în domeniu pentru a vă oferi servicii de contabilitate și suport de cea mai înaltă calitate.

Vino in echipa noastra