contabilitate online

Dacă tocmai ți-ai făcut o firmă și vrei să te asiguri că toate documentele tale sunt în ordine, astfel încât să eviți amenzile și alte probleme cu instituțiile statului, cea mai bună variantă este să apelezi la serviciile unui expert contabil. În plus, tehnologia a evoluat atât de mult încât acum nu mai este necesar să te deplasezi periodic până în biroul contabilului, pentru că ai la dispoziție servicii de contabilitate online. Iată cele 5 avantaje pe care ți le oferă colaborarea cu specialiștii din domeniu.

Un contabil te va ajuta cu depunerea la timp a declarațiilor

Activitatea unei firme determină depunerea mai multor declarații. Cea mai comună dintre toate este declarația 100, pentru plata impozitului aferent veniturilor. Această declarație poate fi depusă atât de administrator, cât și de contabil, o dată la trei luni, conform trimestrelor fiscale, până în data de 25. Chiar dacă pare simplu, atunci când ai foarte multe de făcut, șansele să uiți de această declarație sunt foarte mari, iar nedepunerea ei la timp poate atrage cu sine amenzi, sumele nefiind deloc mici. Contabilul cu care lucrezi va depunde de fiecare data la timp aceste declarații și îți va trimite toate documentele necesare pentru a plăti impozitul.

Cu ajutorul contabilului nu mai uiți să plătești dările către stat

Ca antreprenor ai mai multe dări către stat de plătit – impozitul pe veniturile realizate sau pe profit, în funcție de încadrarea firmei tale, impozitul pe dividende, plățile aferente contractelor de muncă și lista poate continua. Uneori este posibil să uiți de ele, dar cu ajutorul contabilului, vei fi mereu la curent cu tot ce ai de plătit, pentru că vei primi OP-urile aferente acestor plăți.

Contabilul te poate ajuta cu servicii de consultanță

Atunci când nu știi ce decizie să iei cu privire la anumite aspecte ce țin de firma ta, poți întreba și contabilul, iar dacă întrebările tale intră în sfera lui de expertiză te va ajuta cu siguranță. Spre exemplu, te poate ajuta cu informații legate de contractele de muncă pentru angajați, de modul corect în care poți anula sau storna facturile astfel încât acțiunile tale să fie legale, iar acestea sunt doar câteva exemple. Nu ezita să ceri părerea contabilului cu care lucrezi, atunci când ai nelămuriri.

Poți colabora cu contabilul, fără să te deplasezi

Acest avantaj este oferit de serviciile de contabilitate online. Practic, vei ține legătura cu contabilul și veți face schimb de documente, fără să fie nevoie să te deplasezi până la biroul acestuia. În acesc scop, sunt folosite aplicații moderne, care permite acces simultan atât contabilului cât și firmei la documente, pentru ca activitatea să fie fluidizată cât mai bine. Apelând la contabilitate online, poți valorifica timpul pe care în mod normal l-ai fi pierdut pe drum, pentru a rezolva alte taskuri aferente activității tale.

Aceste avantaje reprezintă doar o parte dintre beneficiile oferite de colaborarea cu un expert contabil. În realitate, acum este practic imposibil să stabilești o bună relație cu instituțiile statului, fără ajutorul contabilului.